Агрохолдинг Бахматюка домовився про реструктуризацію на 200 мільйонів

Понеділок, 4 квітня 2016, 13:14

Найбільший агрохолдинг "Укрлендфармінг" домовився про реструктуризацію на 10 років залишку заборгованості за синдикованим кредитом Deutsche Bank і "Сбєрбанку РФ" на суму понад 200 млн доларів.

Про це повідомляється в релізі холдингу з посиланням на главу ради директорів і власника 95% акцій Олега Бахматюка, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з ним, домовленість також включає пільгову відсоткову ставку в розмірі 2,5% річних до червня 2018 і відстрочку виплати тіла кредиту.

Бахматюк зазначив, що ця домовленість була досягнута "Укрлендфармінг" в складних умовах економічної невизначеності, коли девальвація гривні, втрата активів на окупованих територіях Криму і Донбасу, а також закриття ринків Сирії та Іраку через військові дій істотно погіршили фінансові та виробничі показники бізнесу холдингу.

Реклама:

"Однак нам вдалося переконати кредиторів, що навіть в цих умовах, і з огляду на позитивні очікування подальшого розвитку аграрного сектора в світі, нам вдасться виконати всі взяті на себе зобов'язання в повному обсязі", - підкреслив Бахматюк.

За його словами, компанія досягла повного взаєморозуміння з кредиторами і представила консервативний план фінансового оздоровлення і відновлення темпів стійкого зростання.

Нагадаємо, кредит на 600 млн доларів залучений в 2011 році терміном на п'ять років під ставку Libor + 9 (10)% і був спрямований на розширення елеваторних потужностей, закупівлю техніки, розширення земельного банку і на той момент став найбільшою позикою, залученою українською приватною компанією від іноземних кредиторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: