"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін затвердив статутний капітал "Укрексімбанку" у 31 мільярд

Понеділок, 4 квітня 2016, 11:05

Уряд затвердив статут АТ "Укрексімбанку" у новій редакції відповідно до вимог законодавства, а також статутний капітал у сумі 31,008 мільярд гривнь.

Про це йдеться у розпорядженні Кабміну від 30 березня 2016 року № 235.

"Для забезпечення ефективності діяльності АТ "Укрексімбанк", реалізації рішення Кабінету Міністрів щодо подальшої капіталізації банку на суму понад 9,3 млрд грн. з метою підвищення його надійності та фінансової стійкості, а також з урахуванням змін до діючого законодавства Кабмін затвердив нову редакцію статуту "Укрексімбанку", - йдеться у документі.

Як зазначається, статутний капітал банку становить 31 008 040 850 (тридцять один мільярд вісім мільйонів сорок тисяч вісімсот п’ятдесят гривень).

Реклама:

Згідно із документом, банк може змінювати (збільшувати або зменшувати) розмір статутного капіталу в порядку, визначеному законодавством.

"Збільшення розміру статутного капіталу банку може здійснюватися виключно за рахунок грошових внесків (у тому числі чистого прибутку, що залишився в розпорядженні банку), крім випадків, передбачених законодавством, шляхом збільшення кількості акцій існуючої номінальної вартості або збільшення номінальної вартості акцій", - зазначено у статуті.

Наявність збитків у банку не є перешкодою для оголошення підписки на акції та збільшення статутного капіталу банку, а зменшення статутного капіталу банку здійснюється шляхом зменшення номінальної вартості акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: