Отримувати виплати як ВПО можуть лише 9% зареєстрованих переселенців

Субота, 30 квітня 2016, 13:35

З 40 тисяч переселенців, яких перевірено на предмет перетину лінії розмежування, 25 тис. ніколи не потрапляли на підконтрольну Україні територію, лише 3911 осіб реально можуть отримувати соцвиплати як ВПО,а це лише 9% від перевірених. 

Про це в інтерв'ю DT.UA заявив глава департаменту фінансів соціальних програм Мінфіну Андрій Рязанцев. 

"Ще частина має подвійні перетинання в один чи другий бік, два в'їзди або два виїзди. Що абсурдно, бо не можна постійно виїжджати або в'їжджати. Також чимало тих, хто постійно порушує 60-денний коридор. У результаті, з 40 тис. тільки 3911 чоловік реально можуть отримувати виплати як ВПО. А це всього 9% від перевірених. Якщо ж екстраполювати цю цифру на загальну кількість переселенців, то отримуємо не більше 150 тис. реальних ВПО. За логікою Розенка. І це без накладки на ці цифри баз щодо нерухомості, депозитам і обліку тих, хто роками живе на контрольованій території і за визначенням не є переселенцем", - заявив Рязанцнев.

За його словами, щодо верифікації, яку проводить Мінсополітики, то кількість ВПО у реєстрі, який Мінфін одержав кілька днів тому, майже не відрізняється від анонсованого Мінсоцом раніше - понад 1,5 млн.

Реклама:

На думку Рязанцева, у короткій перспективі усі пенсіонери-переселенці пройдуть реальну фізичну верифікацію через Ощадбанк.

"Мертві душі" відпадуть самі собою, живі приїдуть. Залишиться якийсь маленький відсоток людей, які фізично не можуть виїхати з окупованих територій", - зазначив Рязанцев.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: