"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Іран хоче качати свою нафту через трубопровід Одеса-Броди

П'ятниця, 29 квітня 2016, 19:35

Іран зацікавлений у прокачуванні своєї нафти через український нафтопровід Одеса - Броди сполученням Чорне море - Західна Європа.

Про це повідомив під час позачергового засідання уряду міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, пише "УНІАН".

"У нас була зустріч з послом Ірану, іранська сторона висловила велику зацікавленість у транспортуванні іранської нафти через "Южний (Одеса) - Броди", оскільки це найкраща логістика", - сказав міністр.

Він уточнив, що під час переговорів прийнято рішення протягом двох місяців вийти на конкретні домовленості і відвідати всі потенційні для використання об'єкти.

Реклама:

Присутній на засіданні перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів зазначив, що перспективи співробітництва України та Ірану були визначені в меморандумі про взаєморозуміння, підписаному в березні поточного року під час візиту української урядової делегації в Іран. За словами Кубіва, дві країни мають широкий спектр взаємних інтересів, що включає сільське господарство, машинобудування, видобуток корисних копалин, розвиток гідроенергетики, металургію, авіацію, вагонобудування.

Як повідомлялося, Україна в 2016 році планує відновити співпрацю з Ісламською Республікою Іран в політичній, торговельно-економічній, культурно-гуманітарній та інших сферах після 11-річної перерви.

У травні-червні в Тегеран буде спрямована торгова місія України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: