Український "Forbes" заявляє, що ігноруватиме заборону суду США

П'ятниця, 29 квітня 2016, 14:04

Журнал "Forbes Україна" планує продовжувати роботу до визнання будь-яких рішень іноземних судів в Україні.

Про це йдеться у офіційній заяві редакції у Facebook.

"Команда редакції Forbes Україна, сформована в поточному вигляді 8 місяців тому, заявляє, що випускала журнал, слідуючи високим стандартам бренду Forbes, а також строго дотримуючись вимог ліцензійної угоди", - йдеться у заяві.

В редакції заявили, що "в рішенні американського Арбітражу є політична складова", адже кінцевий бенефіціар Видавничого дому "УМХ" Сергій Курченко "знаходиться під американськими санкціями, згідно списку поданого Кабінетом міністрів України".

Реклама:

"Роботодавцями редакції є Видавничий дім "УМХ", який на даний момент юридично має законні підстави видавати Forbes Україна до визнання будь-яких рішень іноземних судів на території України", - сказано в повідомленні.

Як відомо, Американський арбітраж 20 квітня остаточно заборониввикористовувати холдингу UMH (Український Медіа Холдинг) бренд Forbes, підтвердивши законність підстав для відкликання ліцензії.

UMH заборонили використовувати торгову марку видання Forbes, в тому числі Forbes Україна, домен forbes.net.ua або будь-яке інше використання товарного знака у пресі, інтернет-ресурсах або мобільних додатках.

На початку серпня 2015 року американський уряд застосував санкції проти власника UMH Сергія Курченко, відмовивши в доступі до ТМ Forbes, його контенту і домену. Українському Forbes довелося переїхати на тимчасовий домен forbes.net.ua.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!