Нацбанк вдруге вирішив ліквідувати банк"Союз"

Четвер, 28 квітня 2016, 20:26

Нацбанк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ КБ "Союз" за вчинене систематичне порушення законодавства у сфері фінансового моніторингу.

Про це йдеться у постанові Правління Національного банку № 299/БТ від 28 квітня 2016 року.

Як зазначаэться, вперше НБУ прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку 15 березня 2016 року постановою № 162/БТ.

Натомість 28 березня 2016 року Окружний адміністративний суд м. Києва визнав протиправною та скасував постанову щодо відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ КБ "Союз".

Реклама:

26 квітня 2016 року Київський апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення скарги Національного банку та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Таким чином, рішення Окружного адміністративного суду  Києва вступило в силу. Національний банк виконав рішення суду.

Проте, зважаючи на наявну в Нацбанку інформацію щодо численних зловживань в банку, та акт щодо порушень фінансового моніторингу ПАТ КБ "Союз", було  прийнято нову постанову Правління Національного банку про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку.

Національний банк нагадує, що ПАТ КБ "Союз" протягом двох останніх років неодноразово притягався до відповідальності за порушення вимог законодавства у сфері фінансового моніторингу.

Він також створював перешкоди проведенню перевірки в березні 2016 року, а після винесення рішення щодо ліквідації декілька днів не допускав представників Фонду гарантування вкладів фізичних осіб до будівлі банку.

Також Національний банк України звернувся до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з проханням притягнути суддів Окружного адміністративного суду Києва Аблова Є.В., Погрібніченка І.М., Шулежка В.П. до дисциплінарної відповідальності.

Такі ж дії буде вчинено і по відношенню до суддів Київського апеляційного адміністративного суду. Крім того, буде подана касаційна скарга.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!