Порошенко створив робочу групу по боротьбі з виведенням коштів за кордон

Четвер, 28 квітня 2016, 11:32

Президент Петро Порошенко підписав указ "Про заходи щодо протидії зменшенню податкової бази і переміщенню прибутків за кордон".

Про це повідомляє прес-служба президента.

Згідно з повідомленням, цим указом створюється робоча група для підготовки законопроектів з питань протидії зменшенню податкової бази і переміщенню прибутків за кордон, яку очолюватиме голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Указом визначені завдання керівника робочої групи, а саме - невідкладне внесення пропозицій щодо персонального складу робочої групи, передбачивши залучення до її складу членів Національної ради реформ, а також народних депутатів, представників Кабінету міністрів, інших органів державної влади, Національного банку, громадських організацій, професійних об’єднань та експертів.

Реклама:

"Робоча група має підготувати до 10 червня 2016 року законопроекти щодо удосконалення процедур контролю за трансфертним ціноутворенням та виведенням доходів за кордон, запровадження правил стосовно контрольованих іноземних компаній, протидії агресивному податковому плануванню, а також з питань лібералізації валютного законодавства України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, указ має на меті посилити контроль за агресивним податковим плануванням вітчизняними компаніями та забезпечити збільшення прозорості ведення бізнесу в Україні.

Відповідно до указу, Кабінету міністрів необхідно невідкладно організувати роботу стосовно долучення України до міжнародних ініціатив Організації економічного співробітництва та розвитку, зокрема щодо автоматичного обміну податковою інформацією.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: