ФДМ заблокував рішення акціонерів "ДТЕК Дніпрообленерго" щодо зміни власності

Вівторок, 19 квітня 2016, 15:14

Фонд державного майна заблокував рішення зборів акціонерів енергогенеруючої компанії "ДТЕК Дніпрообленерго" про зміну форми власності з публічного акціонерного товариства (ПАТ) на приватне акціонерне товариство (ПрАТ).

Про це йдеться в повідомленні ФДМ, передають Українські Новини.

"19 квітня 2016 року в Дніпропетровську відбулися загальні збори акціонерів "ДТЕК Дніпрообленерго", під час якого, крім іншого, акціонери повинні були розглянути питання про зміну типу товариства з ПАТ на ПрАТ. Представники ФДМ зареєструвалися на зборах і не голосували за прийняття цього рішення, завдяки чому воно не було прийнято", - йдеться в повідомленні.

ФДМ відзначає, що 21 квітня у Львові відбудеться наступне загальні збори - акціонерів "ДТЕК Західенерго", - в яких також візьмуть участь представники фонду.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше ФДМ заявив, що виступає проти і не має наміру підтримувати на зборах акціонерів пропозиції "ДТЕК" зі зміни форм власності ряду енергетичних компаній з ПАТ на ПрАТ.

Відповідно до закону "Про акціонерні товариства", до виключної компетенції загальних зборів акціонерів як вищого органу управління акціонерним товариством ставиться питання внесення змін до статуту товариства та прийняття рішення про зміну типу товариства.

Таке рішення може бути прийнято більш 3/4 голосів акціонерів, які зареєструвалися для участі в загальних зборах.

У той же час "ДТЕК" відзначає, що перехід акціонерних компаній з публічного типу на приватний обумовлений новими вимогами законодавства щодо критеріїв публічності компаній, що вступають в чинності 1 травня 2016 року.

"ДТЕК" вважає, що запланована зміна типу товариства акціонерних компаній з ПАТ на ПрАТ повністю відповідає вимогам законодавства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: