У ДФС назвали причину збою в системі управління документами

Вівторок, 19 квітня 2016, 09:52

Серед причин збою в системі ДФС, через який було втрачено близько 3 Терабайт інформації, - застарілість обладнання, неможливість забезпечення належних умов для розташування серверів та іншого обладнання, а також належного рівня захисту інформації.

Про це йдеться у повідомленні Державної фіскальної служби.

У прес-службі повідомили, що в ДФС дійсно мав місце збій в роботі автоматизованої системи "Управління документами".

"З метою виявлення причин такого збою керівництво ДФС ініціювало проведення відповідної внутрішньої перевірки", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як зазначається, за її результатами було встановлено, що збій привів до втрати електронних копій внутрішніх документів, а також частини зовнішньої кореспонденції, яка надходила до ДФС.

Згідно з повідомленням, наразі заходи щодо відновлення втраченої інформації завершені, документи в електронному вигляді відновлені відповідно до оригіналів, які зберігаються у паперовому вигляді.

"Серед причин збою - застарілість обладнання, неможливість забезпечення належних умов для розташування серверів та іншого обладнання, а також належного рівня захисту інформації", - заявили у ДФС.

Також зазначається, що за допущені прорахунки та неналежне виконання службових обов’язків в цьому конкретному випадку відповідальні особи були притягнені до дисциплінарної відповідальності та звільнені.

"На теперішній час усі інформаційні системи ДФС працюють у штатному режимі. Хоча питання застарілості та неналежного рівня обладнання залишається відкритим", - повідомляє прес-служба.

Раніше повідомлялося, що на рівні Державної фіскальної служби через збій в системі втрачено близько 3 Терабайт інформації.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!