"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк пом'якшив валютні обмеження для фізосіб

Четвер, 14 квітня 2016, 09:11

Національний банк розширив спектр операцій  із зарахування коштів в іноземній валюті на власні поточні рахунки  фізичних осіб на території України.

Про це повідомляє регулятор з посиланням на постанову правління НБУ № 256 від 12 квітня 2016 року.

Як наголошується, на сьогоднішній день надходження в іноземній валюті в межах України на поточний рахунок в іноземній валюті фізичної особи  зараховуються лише такого походження:

-   проценти, нараховані за залишками коштів на власному або вкладному (депозитному) рахунках;

Реклама:

-   кошти, які надходять з іншого власного рахунку цієї фізичної особи;

-   кошти, які вносяться готівкою власником цього рахунку.

"Зарахування інших надходжень в межах України на  поточний рахунок в іноземній валюті досі не здійснювалося. Такі  надходження мали продаватися на міжбанківському валютному ринку України  та на рахунок зараховувалися  у гривневому еквіваленті", - йдеться у повідомленні.

Національний банк розширив можливості зараховувати  в межах України на власний поточний рахунок фізичної особи кошти в інвалюті з інших джерел. Зокрема:

-   кошти, отримані від родичів у безготівковій формі;

-   кошти, отримані за рішенням суду або за рішенням інших органів, яке підлягає примусовому виконанню;

-   кошти, отримані за операціями з цінними паперами іноземних емітентів, що в установленому порядку допущені до обігу в Україні, у тому числі виплата доходу за цими цінними паперами.

Нагадаємо, 29 лютого правління НБУ затвердило постанову № 123, якою окреслило коло осіб, які розуміються в якості "родичів".

Починаючи з 2 березня поточного року, це поняття  охоплює батька, мати, вітчима, мачуху,  сина, дочку, пасинка, падчерку, бабу, діда, прабабу, прадіда, внуків, правнуків, брата, сестру, двоюрідних братів і сестер, тітку, дядька, племінницю, племінника, усиновлювача, усиновленого опікуна чи піклувальника, особу, яка перебуває під опікою або піклуванням, чоловіка, дружину.

Постанова набуває чинності 14 квітня 2016 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!