США нададуть Україні близько 50 мільйонів доларів

Четвер, 14 квітня 2016, 09:02

США виділять на підтримку Нацгвардії та Держприкордонної служби близько 50 млн. доларів.

Про це заявив заступник Міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії Майкл Карпентер під час зустрічі із заступником міністра внутрішніх справ України Сергієм Яровим, повідомляє прес-служба МВС України.

За його словами, ці кошти будуть виділені на закупівлю обладнання та проведення реформи системи управління.

У заході, метою якого було обговорення двостороннього оборонного співробітництва, взяли також участь Командувач Нацгвардії Юрій Аллеров та голова Держприкордонслужби Володимир Назаренко.

Реклама:

"Я хотів би подякувати Сполученим Штатам Америки за підтримку України у цей складний для нашої держави час. Ми високо цінуємо зусилля наших партнерів, перш за все у політико-дипломатичних відносинах. Для нас дуже важлива американська підтримка у сфері оборони. Також американське лідерство залишається дуже важливим чинником для проведення реформ у правоохоронній сфері", - підкреслив Яровий.

В свою чергу Карпентер зазначив: "Ми пишаємося тими зусиллями, які зробили для розвитку Нацгвардії та Держприкордонної служби. Адже програма допомоги Україні була розпочата саме з Нацгвардії. Це був пілотний проект. І це був очевидний прогрес. Тому, коли ми вирішили про виділення коштів Україні на питання забезпечення безпеки на 2016 рік, ці проекти допомоги мають бути продовжені. Ми чудово усвідомлюємо, що у вас є складні проблеми на Донбасі. Для вирішення їх потрібна ефективна робота із залученням багатьох урядових інституцій". - зазначив Карпентер, - Ми надалі будемо підтримувати Україну і готові співпрацювати із новим Урядом".

Раніше США передали Україні обладнання медичного призначення та засоби військового зв'язку вартістю $23 мільйони.

Як відомо,  США  ухвалили рішення про надання Україні допомоги на суму  понад $260 млн, у т.ч. - бронежилетів, транспортних засобів, приладів нічного бачення і тепловізорів, медичного спорядження, важкого інженерного обладнання, портативних радіостанцій, патрульних катерів, наметів і протівомінометних радарів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!