МЕРТ оцінив падіння ВВП в січні в 2,1% і погіршив прогноз на півріччя

П'ятниця, 4 березня 2016, 17:51

Скорочення зведеного індексу виробництва товарів та послуг у січні 2016 року становило 2,8%, а падіння ВВП - 2,1%.

Про це йдеться у звіті Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Також наголошується, що падіння зведеного індексу виробництва у січні минулого року становило 20,1%.

"Стан розвитку економіки у найближчі півроку визначатиметься дією різноспрямованих факторів: стримуватиме економічну діяльність несприятливе зовнішньоекономічне середовище, в той час як внутрішні умови будуть більш сприятливими для економічної системи ніж минулого року", - йдеться у звіті.

Реклама:

"Зокрема, за рахунок зниження податкового навантаження на фонд оплати праці, продовження процесів дерегуляції та забезпечення цінової стабільності", - заявили у МЕРТ.

"Разом з тим в цілому ми погіршуємо наші очікування щодо динаміки ВВП у першому півріччі до 0% "плюс-мінус" 0,5 п.п", - повідомляє прес-служба.

Як повідомлялося, у четвертому кварталі 2015 року порівняно з відповідним періодом минулого року ВВП України зменшився на 1,2%.

У звіті про хід та результати виконання програми діяльності уряду в 2015 році повідомлялося, що за підсумками року падіння ВВП України уповільниться до 10,4% порівняно з 17,2% у першому кварталі.

Згідно з прогнозами економістів, опитаних агентством Bloomberg, економіка України у 2016 році може зрости на 1,2-1,4%.

Раніше в інтерв'ю ЕП новий глава Європейської бізнес асоціації Кшиштоф Седлецьки заявляв, що зростання економіки України на 1-2% в 2016 році - це нуль.

"Але 1-2% - це нуль. Ми сидимо в ямі... Якщо процес реформ піде тими темпами, як зараз, то коли Україна збирається виходити з цієї кризи? За останні кілька років, останні два роки економіка показала мінус 25% ВВП. Це катастрофа. Інакше це назвати неможливо", - сказав він.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!