Скандальна "приватівська" фірма заднім числом змінила власників

П'ятниця, 4 березня 2016, 14:23

Пов'язана з оточенням Ігоря Коломойського фірма "УПС", яка фігурує у корупційному скандалі, заднім числом змінила дані про своїх бенефіціарів.

Про це свідчать витяги з Єдиного державного реєстру, які оприлюднили "Наші гроші".

Журналісти звернули увагу, що зміна даних у держреєстрі збіглася в часі з публікацією матеріалу щодо афери цієї фірми з грошима на ремонт доріг у Дніпропетровській області.

Згідно з витягом, який журналісти отримали до публікації матеріалу, з 24 грудня 2015 року співвласником "УПС" стала словацька компанія "Ароґраф".

Реклама:

В українському реєстрі бенефіціаром "Ароґрафу" була вказана австрійська громадянка Рафаела Татарскі.

Однак у словацькому реєстрі власницею цієї фірми значилась Ірина Гуназа із села Суданівка Дніпропетровської області.

Після публікації матеріалу дані про бенефіціара компанії "Ароґраф" в українському реєстрі заднім числом були змінені: власницею вказали Ірину Гуназу, яка чомусь має уже прописку у столиці Словаччини Братиславі.

Дані про бенефіціара змінили і в архівних даних реєстру, і тепер зв'язок Рафаели Татарскі з "Ароґрафом" ніде не зазначений.

Однак у журналістів зберігся витяг з реєстру, отриманий до публікації. Тобто є два офіційні витяги з реєстру станом на 29 лютого, що містить різні дані про бенефіціара "Ароґрафу".

 
 

Як відомо, згадана Ірина Гуназа є соратницею Святослава Олійника, який був заступником Коломойського в часи його губернаторства.

Фірма "УПС" з 2008 року виграла держзакупівлі на 2,25 мільярда гривень здебільшого саме у Дніпропетровській області.

Колишній єдиний власник "УПС" Тарас Палій був підозрюваним у двох справах щодо розтрати грошей на ремонту доріг.

Однак згодом справи закрили, а одразу після цього Палій продав половину компанії соратниці Олійника.

Після цього "УПС" подала позов проти міськради Дніпропетровська щодо повернення понад 204 мільйонів гривень грошей, які були виділені ще при Януковичі, і "виграла" цей суд.

Тепер міськрада Дніпропетровська, яку очолює екс-заступник Коломойського Борис Філатов, має заплатити фірмі соратниці Олійника понад 204 мільйони.

Українська правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!