Standard & Poor's погіршило прогноз щодо ВВП та інфляції в єврозоні

Четвер, 31 березня 2016, 10:23

Рейтингове агентство Standard & Poor's оголосило про зниження прогнозних оцінок щодо темпів зростання ВВП і показників інфляції в єврозоні на найближчі два роки.

Про це йдеться у прес-релізі агентства, пишуть "Вести Экономика".

Експерти S & P на чолі з головним економістом агентства по Європі Жаном-Мішелем Сісом переглянули макроекономічні показники по зоні євро в бік більш низьких значень.

Зокрема, на думку аналітиків компанії, темпи зростання ВВП в 2016 році становитимуть 1,5%, а не 1,8%, як очікувалося раніше. У 2017 році динаміка ВВП, за прогнозами S & P, становитиме 1,6%.

Реклама:

Також суттєво був переглянутий прогноз щодо інфляції: згідно з новими оцінками S & P темпи інфляції в поточному році складуть лише 0,4% (у порівнянні з колишніми прогнозами в 1,1%). Прогноз щодо інфляції на наступний рік також був знижений: з 1,5% до 1,4%.

Експерти відзначили, що фундаментальні тенденції в економіці єврозони "недостатньо сильні для її повернення до докризових темпів зростання".

При цьому дії Європейського центрального банку надають все менший вплив на показники інфляції і темпи зростання економіки валютного блоку.

В цілому в доповіді, присвяченій зниженню прогнозів, головний економіст S & P по Європі Жан-Мішель Сіс порівняв економіку єврозони з "літаком, що летить з одним двигуном, який при цьому намагається набрати висоту".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!