"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Для активів Фонду гарантування створять "віртуальну кімнату даних"

Четвер, 3 березня 2016, 12:53

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб планує спростити потенційним покупцям доступ до інформації про активи банків-банкрутів, які виставляються на продаж.

Про це повідомила в інтерв'ю FinClub директор департаменту консолідованого продажу та управління активами ФГВФО Юлія Берещенко.

Як зазначається, доступ в "кімнату даних" кожного конкретного банку, що ліквідується, де зберігаються оригінали кредитних договорів і інформація про актив, надається зацікавленим інвесторам після підписання договору про конфіденційність.

При цьому доступ тільки фізичний: потенційному покупцеві ключем відкривають двері кімнати, де зберігаються кредитні справи.

Реклама:

"Кімната повинна бути захищена, щоб кредитна справа збереглася в тому ж вигляді, в якому з нею ознайомилися. Якщо кредитна справа знаходиться в Харкові, Дніпропетровську чи Львові, то це обмежує коло покупців", - сказала Берещенко.

"Весь світ давно перейшов на "віртуальну кімнату даних", що дозволяє відскановану документацію розміщувати на захищеному сайті. Адміністратор сайту зможе відстежувати, хто, як довго і з яким документом працював. Це розширює коло покупців і захищає від несанкціонованого вивезення частини кредитної справи", - сказала Берещенко.

Швидкість реалізації цієї ініціативи залежить від фінансування. "Але це питання великих витрат: для великих активів ми будемо шукати бюджет, а для невеликих - інші способи виходу з цієї ситуації", - пообіцяла Берещенко.

Раніше повідомлялося, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб має намір створити власну біржу.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!