Порошенко: Не буде нового уряду - не буде 1 мільярда від США

Вівторок, 29 березня 2016, 09:02

Президент Петро Порошенко заявив, що без призначення нового уряду Україна не отримає 1 млрд доларів кредитних гарантій від США та 3 млрд доларів від МВФ.

Про це він сказав під час зустрічі із депутатами фракції БПП, повідомляє джерело "Української правди".

"Не потрібне російське телебачення, коли є новини демократичних сил на нашому телебаченні. Політичні технології на фоні горя на Донбасі страшні. Ніхто не виграє внаслідок дострокових виборів", - заявив Порошенко.

"У США чекають на Україну, але ми маємо знайти сили і обрати новий уряд. Мова йде про 1 млрд кредитних гарантій США у разі призначення нового уряду, новупрограму щодо оборони держави, що затверджена в Конгресі. Не буде рішення - не матимемо гарантій США і програми", - додав він.

Реклама:

"Ми одна команда, рішення має приймати не тільки прем'єр-міністр, а спільно. Місяць немає уряду. Не працює уряд, депутати, окрім тих, хто під АП мітингує замість того, щоб працювати", - продовжив Порошенко.

"Допоможіть повернутися з США з 3 млрд для прискорення реформ", - закликав він.

Президент також звернувся до депутатів Сергія Лещенка та Мустафи Найєма із запитанням "Чого ви говорите про ГПУ, а мовчите про уряд, там менше свербить?".

"Ризик дострокових виборів є і наближується з кожною хвилиною. "Красавці" з нашої фракції допомагають цьому", - заявив Порошенко.

На фракції також йшлося про те, що дедлайн щодо зміни уряду — 31 березня, а генпрокурора Віктора Шокіна у відставку мають відправити 29 березня.

Як відомо, 30 березня Порошенко вирушить із візитом до США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!