"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У "Мрії" розповіли про умови реструктуризації боргу

Понеділок, 28 березня 2016, 15:15

Агрохолдинг "Мрія" готовий обслуговувати не більше 300 млн доларів боргу, а поповнення робочого капіталу безпосередньо залежить від підписання кредиторами угоди про реструктуризацію.

Про це в інтерв'ю ЛІГА.net сказав CEO Агрохолдингу "Мрія" Саймон Чернявський.

"Що стосується умов, то угода про реструктуризацію, запропонована нашим кредиторам, передбачає, що борг Мрії становитиме 300 млн доларів. Ця сума включає забезпечені кредити, робочий капітал і винагороду для лояльних кредиторів, а також реструктуровану частину успадкованого боргу", - сказав він.

За словами Чернявського, умови змінилися після пропозиції про фінансування робочого капіталу.

Реклама:

"Їх направили на погодження кредиторам. Всі вони запрошені до участі на рівних правах в поповненні робочого капіталу, але не всі готові. І тут виникають розбіжності. Моя позиція така: компанія повинна зробити все, щоб отримати ці гроші, від цього залежить її подальша операційна діяльність", - вважає топ-менеджер Мрії.

Гендиректор Мрії розповів, що нові оборотні кошти знадобляться компанії вже в травні, але вона зможе отримати їх тільки після підписання угоди про реструктуризацію.

"Ця пропозиція про фінансування життєво важлива для Мрії. І на даний момент єдина. Я закликаю всіх кредиторів оперативно узгодити умови реструктуризації і тим самим забезпечити майбутнє компанії", - заявив Чернявський.

СЕО агрохолдингу впевнений, що запропоновані умови - кращий варіант для компанії і її стейкхолдерів, щоб рухатися далі, і висловив упевненість в тому, що його підтримує більшість кредиторів.

"Будь-яка інша альтернатива буде деструктивною як для компанії, так і для тих кредиторів, які вже прийняли запропоновані умови. Ліквідація компанії не дає ніяких гарантій більшого повернення, ніж пропозиція. А можливість відшкодування через суди пов'язана з величезною кількістю ризиків", - говорить Чернявський.

"Є зацікавлені учасники ринку. Тому очікуємо, що кредитори найближчим часом визначаться і кожен вибере для себе прийнятний варіант", - сказав він.

Нагадаємо, в серпні 2014 року "Мрія" повідомила про прострочену виплату близько 9 млн доларів процентного доходу і близько 120 млн доларів в рахунок погашення боргу за її зобов'язаннями.

Сукупна заборгованість "Мрії" перед всіма фінансовими кредиторами з урахуванням гарантій, наданих пов'язаним з сім'єю Гута компаніям, на момент оголошення дефолту становила близько 1,3 млрд доларів.

У лютому 2015 року операційний контроль над агрохолдингом перейшов кредиторам, які обрали нове керівництво компанії.

"Мрія" працює на українському ринку з 1992 року. З 2008-го акції компанії котирувалися на площадці Франкфуртської фондової біржі, але після дефолту папери зняті з лістингу.

За підсумками 2013 року агрохолдинг отримав чистий прибуток у розмірі 88,5 млн доларів, що майже вдвічі менше, ніж в 2012-му. Фінпоказники на 2014 рік ще не були оприлюднені.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!