"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лисичанський НПЗ частково відновить виробництво з 1 липня

П'ятниця, 25 березня 2016, 19:02

ПрАТ "Лисичанська нафтова інвестиційна компанія", що належить російській НК "Роснєфть", має намір запустити виробництво поліпропілену з 1 липня 2016 року.

Про це свідчить оголошення "Роснефти" про закупівлю послуг охорони продукції при її транспортуванні, пише OilNews.

Техзавдання передбачає надання послуг з охорони залізничних цистерн. Загальний обсяг продукції для цієї закупівлі становить 35 тисяч тонн поліпропілену.

Період виконання підряду визначено з 1 липня 2016 року по 30 червень 2017 року. Обсяг може бути зменшений в залежності від виробничих планів.

Реклама:

Як зазначається, установка з виробництва поліпропілену є незалежною від нафтопереробної групи заводу. В якості сировини для виробництва поліпропілену використовуються суміші пропан-бутану.

За даними "Консалтингової групи" А-95 ", станом на 16 березня 2016 року поставки зріджених газів на Лисичанський НПЗ ще не здійснювалися.

Як відомо, Лисичанський НПЗ не функціонує з 2012 року. Запуск заводу планувався його власником, компанією "Роснефть", на травень-червень 2014 року, для чого восени 2013 року було розпочато капітальний ремонт.

Крім бойових дій в регіоні причиною неможливості повноцінного запуску підприємства є і викачування компанією "Укртранснафта" технологічної нафти з нафтопроводу до НПЗ.

Поліпропілен - це термопластичний полімер пропілену, є матеріалом для виробництва плівок, мішків, тари, труб, деталей технічної апаратури, пластикових елементів.

Нагадаємо, 30 липня 2015 року США розширили санкційні списки щодо Росії низкою юридичних і фізичних осіб. Під секторальні санкції підпали структури  і "Роснєфті".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: