"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрзалізниця" запустить антикоррупційний підрозділ

Вівторок, 22 березня 2016, 19:31

У структурі ПАТ "Укрзалізниця" рішенням правління створено Комплаєнс офіс – виокремлений підрозділ, який відповідатиме за ідентифікацію, управління та контроль ризиків відповідності ділової практики.

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Як зазначається, за допомогою нового підрозділу, який буде підпорядкований безпосередньо правлінню, "Укрзалізниця" боротиметься з усіма можливими проявами корупції та шахрайства серед своїх співробітників та підрядників.

Також компанія підтримає зусилля щодо запобігання корупції шляхом впровадження міжнародних стандартів внутрішнього контролю.

Реклама:

"В якості першого кроку ми проведемо ретельну оцінку корупційних ризиків у всіх підрозділах ПАТ "Укрзалізниця". На підставі наших досліджень ми розробимо норми й правила, які будуть гарантувати прозорість і зниження корупційних ризиків", — прокоментував Євген Кравцов, член правління ПАТ "Укрзалізниця".

Для роботи над створенням Комплаєнс офісу запрошено міжнародного експерта Карстена Манке, який є радником міністра інфраструктури.

Манке більше 20 років працював в якості міжнародного юриста, має 14 років міжнародного досвіду в сфері консультування державних органів і установ з правових питань та створення інституцій, зокрема щодо запобігання та боротьби з корупцією на високому рівні.

"При розробці та впровадженні правил відповідності ми не повинні винаходити колесо, ми використаємо регіональні й глобальні стандарти, встановлені такими організаціями, як ООН, ОЕСР. Крім згаданих стандартів, у центрі нашої уваги буде тісна співпраця з громадянським суспільством", — зазначив Карстен Манке.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!