"Укрнафта" почала бурити першу в 2016 році свердловину

Середа, 2 березня 2016, 16:08

На Bерхньомасловецькому нафтовому родовищі ПАТ "Укрнафта" у Львівській області розпочалося буріння першої у 2016 році свердловини.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

"Ця  свердловина матиме коротку ділянку горизонтального стовбура (~ 200 м), орієнтованого на високий коефіцієнт проникності горизонту. Згідно з очікуваннями, введення свердловини в експлуатацію відбудеться в середині 2016 року", - повідомляє прес-служба.

"Прогнозована початкова продуктивність становитиме приблизно 50 тонн на добу. Будівництво свердловини стало можливим завдяки нещодавньому вдалому бурінню першої горизонтальної свердловини, орієнтованої на інший продуктивний горизонт на тому самому родовищі", - заяили у компанії.

Реклама:

Як наголошується, в разі успішного введення в експлуатацію свердловини, заплановано буріння ще принаймні п’яти  нових горизонтальних свердловин на тій самій ділянці родовища.

"Це забезпечить надходження інвестицій у відродження виснажених нафтових родовищ на цій території, підвищить коефіцієнт нафтовіддачі та збільшить ресурсну базу підприємства", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, заборгованість "Укрнафти" перед державним бюджетом по сплаті податків і зборів за період з серпня 2014 року по 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.

Раніше ДФС описала майно, включаючи нерухомість, газопереробні заводи, свердловини і товарну продукцію компанії "Укрнафта" на суму 9,278 млрд гривень в рамках стягнення заборгованості за податковими зобов'язаннями.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!