"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Підтримка мікробізнесу Європейською Бізнес Асоціацією

Середа, 2 березня 2016, 14:41

PROMOTED

Ідея започаткування нового соціального проекту Unlimit Ukraine виникла у нас не одразу. Усвідомлюючи прогалину та відсутність кластеру малого бізнесу в нашій країні, ми у Європейській Бізнес Асоціації зрозуміли , що йому необхідна допомога та підтримка, яку ми дійсно можемо забезпечити.

Тому спільними зусиллями Асоціації та наших членських компаній в січні цього року ми запустили новий проект підтримки малого бізнесу – Unlimit Ukraine.

 

Починаючи власну справу, молодий бізнес зіштовхується із тим, що в країні не має достатньої інфраструктури та умов для розвитку. Постачальники послуг звикли працювати з великим та середнім бізнесом і часто просто не сприймають малий бізнес. З одного боку, представники мікро- та малого бізнесу не можуть дозволити собі послуги маркетингових, рекламних, консалтингових та інших агенцій. З іншого боку, існуючі маркетингові та управлінські стратегії розраховані на великий бізнес та значно відрізняються від стратегій для малого бізнесу.

Реклама:

Тому проект Unlimit Ukraine започатковує саме таку платформу для розвитку малого бізнесу, де учасники проекту зможуть отримувати необхідні знання та обмінюватися корисним досвідом для ведення бізнесу; де представники і фахівці крупного та середнього бізнесу зможуть адаптувати свій досвід та запропонувати ефективні стратегії для зростання малого бізнесу; де буде створено своєрідне ком’юніті однодумців та будуть створені сприятливі умови для розвитку молодих компаній.

Працюючи над цим проектом, ми зважаємо на те, що необхідно молодому бізнесу на його ранніх етапах розвитку. Таким чином ми формуємо серію освітніх програм, нетворкінгів, майстер-класів, які будуть дійсно максимально практичними та корисними для учасників проекту.

З набуттям чинності Угоди про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Європейським Союзом, 25 лютого в рамках проекту було проведено семінар фахівцями Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, а також юридичної компанії ILF, на якому було більш детально розглянуто всі нюанси та практичні аспекти експортно-імпортних операцій.

Окрім освітніх заходів, молоді українські товаровиробники мають нагоду заявити про свій бізнес та отримати безкоштовну медіа-кампанію в мережі Інтернет. Для цього їм всього лише необхідно створити профіль свого бізнесу на сайті проекту та взяти участь в конкурсі "Заяви про свій бізнес", який триватиме до квітня поточного року.

Перших переможців конкурсу, які почали отримувати рекламну кампанію, уже визначено, і вони вже готові поділитися з нами першими враженнями стосовно проекту:

"Для нас проект Unlimit Ukraine вже став корисним у тому, що він інформує численну кількість людей про нашу діяльність та виробництво. Надалі ми очікуємо отримати відповіді та допомогу в певних питаннях та напрямках, пов’язаних із розвитком нашого бізнесу на ринку України, виходу на ринки ЄС, принципи роботи B2B та B2C в Україні та ЄС, юридичні аспекти та інші питання", - відзначають цінність проекту представники київської студії предметного дизайну DayDreamer.

"Для нас, як молодих підприємців, дуже важливі подібні ініціативи, оскільки профільної освіти ми не маємо. Держава, на жаль, не пропонує нічого практичного для молодих підприємців, отож інформацію доводиться черпати з власного досвіду та вчитися на власних помилках. Тому нам дуже корисно послухати та побачити досвідчених експертів, які мають чим поділитися", - висловлюють свої думки щодо проекту власниці креативного ательє Inside U.

"Проект Unlimit Ukraine надає нам додаткову можливість отримати цінні знання і, як наслідок, робити свою справу якісніше. Крім того, на заходах проекту можна надихнутися досвідом інших підприємців та познайомитися з цікавими, а іноді, навіть корисними людьми. Все це є головною цінністю проекту, цим він корисний та, в першу чергу, цього ми від нього очікуємо", - відзначає молодий бренд студентських щоденників Student’s book.

Отже, підсумовуючи, хотілось би відзначити, що за доволі короткий проміжок часу до проекту приєдналося більше 80 молодих компаній та доволі серйозних великих бізнесів, які готові допомагати малому бізнесу рости та розвиватися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!