Ірак хоче стати газовим експортером

Четвер, 17 березня 2016, 13:09

Ірак має намір вступити в міжнародний клуб найбільших виробників і експортерів газу.

Про це пише загальноарабська газета "Аль-Кудс аль-Арабі" з посиланням на міністра нафти Іраку Абдель Абдула Махді, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми володіємо газовими запасами в обсязі 131 трлн куб. футів і займаємо за цим показником 11-12 місце в світі. Якщо ми виконаємо всі намічені розвідувальні роботи, то сподіваємося, що перемістився на п'яте місце. Це важливо для майбутнього країни, з огляду на той факт, що газові ресурси набувають все більш значуще місце", - повідомив міністр.

Він повідомив також, що 75% одержуваного в країні газу - це попутний газ.

Реклама:

Щодоби в країні видобувається 3 млрд куб. футів попутного газу, з яких лише 50% утилізується. Оголошений недавно в країні третій раунд аукціонів на право користування газовими родовищами дозволять збільшити частку видобутого в країні вільного газу, незважаючи на те, що питання безпеки є актуальними для деяких проектів.

Міністр також зазначив, що, незважаючи на складну економічну і фінансову ситуацію, іракська South Oil Company Ірак "в ці дні" готується почати експорт надлишків бензину і скрапленого газу.

Як відомо, Ірак, який займає друге місце з видобутку в ОПЕК, має намір цього року збільшити середньодобове виробництво до рекордних 4 мільйонів барелів з нинішніх 3,7-3,8 мільйона. Бюджет країни на 95% залежить від продажу нафти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: