У Насірова засекретили сплату податків "Метінвестом" Ахметова

Вівторок, 15 березня 2016, 18:17

Державна фіскальна служба України заявляє, що питання сплати податків групою "Метінвест" є "конфіденційною інформацією", яка не може бути розголошена без згоди самого платника податків.

Про це йдеться у відповіді на запит "Укрінформу" з проханням підтвердити інформацію, розміщену на сайті групи "Метінвест" про те, що зазначена група підприємств посіла перше місце за обсягом податкових відрахувань серед промислових підприємств у ТОП-100 платників податків України.

На запит про сплату податків підприємствами "Метінвесту", які знаходяться на окупованій території, Державна фіскальна служба послалася на статтю 32 Конституції України, якою встановлено, що не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди.

Також ДФС послалася на низку інших положень законодавчих актів, які мають підтвердити начебто конфіденційність такої інформації.

Реклама:

Зокрема, ДФС посилається на частину першу статті 13 Закону України від 13 січня 2011 року №2939-VI "Про доступ до публічної інформації", відповідно до якої розпорядники інформації "які володіють конфіденційною інформацією, можуть поширювати її лише за згодою осіб, які обмежили доступ до інформації, а за відсутності такої згоди - лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини".

ДФС посилається на низку положень Податкового кодексу України, доводячи, що посадові особи контролюючих органів зобов'язані не допускати розголошення інформації з обмеженим доступом, що отримана, використовується, зберігається під час реалізації функцій, покладених на контролюючі органи.

Як писала "ЕП", лідерами відшкодування ПДВ стануть Міттал, Веревський і Ахметов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: