Японія надала Україні 335 тисяч доларів у вигляді грантів

Вівторок, 15 березня 2016, 12:46

Уряд Японії надав Україні гранти загальною сумою в 335 тисяч доларів на реалізацію п'яти проектів у сфері освіти та медицини в чотирьох областях України-Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській та Черкаській.

Церемонія підписання відповідних угод за участю посла Японії в Україні Шигекі Сумі відбулася у вівторок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Раніше наш уряд допомагав Україні в забезпеченні оборони, зараз ми почали підтримку проектів, спрямованих на гарантування безпеки кожної людини", - повідомив посол Сумі.

"Я переконаний, що за рахунок оборони не можна скорочувати програми, які спрямовані на освіту або підвищення безпеки кожної людини, не мають згортатися програми, спрямовані на поліпшення медичного забезпечення, а також освіти дітей", - сказав він.

Реклама:

У рамках цієї допомоги будуть реалізовані п'ять проектів. Зокрема, для Рогатинської центральної районної лікарні буде закуплений апарат ультразвукової діагностики, для Львівської обласної клінічної лікарні "Охмадит" - 4 монітори пацієнта, гематологічний і біохімічний аналізатори крові.

Для кількох дитсадків Ужгорода будуть закуплені кухонні прилади, а також апарат УЗД для Катеринопільської центральної райлікарні.

Як відомо, за останній рік Японія надала Україні фінансову підтримку для стабілізації і стимулювання реформ на загальну суму в 1,85 млрд доларів.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення , щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: