Єгипет девальвував національну валюту

Понеділок, 14 березня 2016, 16:24

Центральний банк Єгипту в понеділок девальвував фунт майже на 13%.

Про це пише РБК.

Регулятор заявив, що він буде проводити політику "більш гнучкого обмінного курсу", щоб залучити інвестиції і підтримати рівень валютних резервів. Єгипетський фунт девальвований на 13%.

Це випливає з результатів міжбанківського валютного аукціону, на якому Центральний банк країни продав 200 млн доларів за курсом 8,85 фунтів за долар, пише Financial Times з посиланням на обізнане джерело. Попередній курс продажу становив 7,73 фунта за долар.

Реклама:

Девальвація проведена, щоб досягти "обмінного курсу, який відображає силу і реальну вартість національної валюти в короткостроковому періоді", говориться в заяві регулятора, опублікованій в понеділок, зміст якої наводить Bloomberg.

Центральний банк пояснює, що девальвований фунт повинен збільшити обсяг іноземних інвестицій і допомогти впоратися з дефіцитом доларів, який загрожує економічному зростанню.

З 2011 року валютні резерви Єгипту знизилися на 50%, і їх розмір в останні півроку стабілізувався на рівні 16 млрд доларів. У заяві регулятора йдеться, що до кінця 2016 року резерви планується збільшити до 25 млрд доларів.

Головний економіст по регіону Центральної та Східної Європи, Близького Сходу і Північної Африки в HSBC Holdings Саймон Вільямс зазначив, що Єгипет зберіг би мільярди своїх резервів, якби девальвував фунт півтора роки тому.

Він додав, що під питанням залишається рішучість влади змиритися з прискоренням інфляції, яку неминуче викличе девальвація.

FT нагадує, що вибух літака з російськими туристами призвів до різкого падіння числа іноземних відпочивальників, що посилило вже існуючий дефіцит валюти.

Зниження інвестицій поставило в складні умови єгипетський бізнес і викликало загрозу зриву імпортних поставок товарів першої необхідності, в тому числі ліків, пояснює видання.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: