"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Менеджери Онищенка та Суркіса поставлять "Укрспирту" газу на 735 мільйонів

Понеділок, 14 березня 2016, 10:29

ДП "Укрспирт" наприкінці грудня 2015 року уклала дві угоди щодо постачання природного газу загальною вартістю 734,56 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Так,  28 грудня "Укрспирт" уклав угоду з ТОВ "Скела Терциум" щодо постачання 60 млн кубм природного газу вартістю 459,10 млн грн. Було заплановано, що паливо буде поставлено протягом 2016 року на заводи державного підприємства відповідно до заявок.

Наступного дня "Укрспирт" уклав угоду з ТОВ "Газенергокомплект" щодо постачання 36 млн куб м газу вартістю 275,46 млн грн. Це паливо теж планується поставляти на заводи ДП: Бощівське, Залозецьке, Кобиловолоцьке, Ковалівське, Козлівське, Новосілківське, Хоростківське.

Реклама:

Вартість 1 тис куб м газу складе 7651,66 грн. Це на рівні тендерних цін інших замовників.

Засновниками ТОВ "Скела Терциум" є Євгенія Федорович та Сергій Непом’ящий. Євгенія Федорович на минулих виборах балотувалася в депутати Полтавської міськради від ВО "Батьківщина".

За даними нардепа Тетяни Чорновол ("Народний фронт" ця фірма входить в орбіту нардепа Олександра Онищенка ("Воля народу"), якому належить низка газодобувних підприємств. Народний депутат мав тісний контакт з колишнім міністром екології Ігорем Шевченко, який отримав цю посаду за квотою партії "Батьківщина".

Засновниками ТОВ "Газенергокомплект" є Світлана Будз та Наталія Назар. Директором є Іван Собішкевич. Раніше він входив до наглядової ради ПАТ "Городоцький кар’єр" як представник акціонера - ТОВ "Декра" з групи Суркісів.

До Собішкевича директором "Газенергокомплекту" був Василь Ощипок, який працює на посаді замдиреткора ТОВ "Тернопільоблгаз". Директором та співзасновником "Тернопільоблгаз" є Володимир Будз.

Крім того, Світлана Будз має спільний бізнес - ТОВ "Промтехресурс" з ще одним засновником ТОВ "Тернопільоблгаз" Володимиром Караванським.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: