Фірма, яка виграла мільйонний тендер "Укрчастотнагляду" "сидить" у підвалі

П'ятниця, 11 березня 2016, 14:35

Компанія "ДіаЛінк", яка виграла тендер "Укрчастотнагляду" на 72 мільйони розмістилась у підвалі столичної багатоповерхівки.

Про це йдеться у розслідуванні "Наших грошей".

Як зазначає видання, на сайті "Діалінку" вказана адреса, як адреса технічної підтримки.

"Керівництво "ДіаЛінку" запропонувало журналістам проїхати у "центральний офіс" компанії - на столичну вул. Клименка, 23-а. Проте місцевий охоронець розповів, що Олександра Басса бачить уперше, а "центральний офіс" виявився двома порожніми орендованими кімнатами з парою столів і стільців", - йдеться у розслідуванні.

Реклама:

Крім того, виданню повідомили, що у "Діалінку" працює 16 людей, однак всі вони "втекли через сором'язливість".

Надати сертифікати працівників, які є обов'язковими для участі у тендері, керівництво фірми відмовилось, пише видання.

Цікаво, що, за даними УДЦРу, "Діалінк", при тому, що ще донедавна сидів у підвалі, за 9 місяців 2015 року має чистого прибутку 631,3 тисячі грн.

Проте у статутному капіталі фірми 65 тисяч гривень, якими фірма відповідатиме за тендерні зобов"язання у 72 млн грн.

За даними "Наших грошей", "Діалінк", яка нещодавно виграла тендер ціною 72 млн грн на звільнення українців від "мобільного рабства", пов’язана з екс-головою екс-голови міграційної служби Сергія Радутного. Так само повно міграційників виявилось в "Укрчастотнагляді", який і проводив тендер.

Нинішній співвласник "ДіаЛінку" Сергій Халімоненко - не чужа міграційній службі людина. Його фірма ПП "ЮК "Справка" сидить на фінансових потоках в управлінні міграційної служби у Дніпропетровській області. Там вимагають платити гроші фірмі Халімоненка за видачу біометричних паспортів.

Хоч збирає "Справка" гроші у Дніпропетровську, зареєстрована фірма у Києві за адресою, де прописано ще 1027 підприємств.

Друга співвласниця "ДіаЛінку" Тетяна Нечипорук разом із дружиною Радутного Ларисою Ямчуковою та екс-депутатом Київради Геннадієм Ільїним від БПП (раніше його називали керівником охорони Петра Порошенка) зареєстрували низку патентів на винаходи, пов’язані з видачею документів та біометричними даними.

 

Як відомо, держпідприємство "Укрчастотнагляд" - ходить у фаворитах влади. Директором "Укрчастотнагляду" з лютого 2015 року є Володимир Корсун.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!