"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрексімбанк" хоче стягнути з компанії Ахметова 463 мільйони заборгованості

Четвер, 10 березня 2016, 20:02

ПАТ "Укрексімбанк" звернувся в госпсуд Києва з проханням стягнути з ТОВ "ЕСУ" 463,221 млн грн заборгованості по облігаціях.

Про це йдеться у відповідному рішенні суду, оприлюдненому в Єдиному держреєстрі судових рішень, передає "Інтерфакс-Україна".

Як вказав позивач в своїй заяві, він є власником частини іменних облігацій, випущених "ЕСУ" в 2013 році і мають кінцеву дату погашення 19 березня 2017 року.

"Укрексімбанк" просить стягнути 402,778 млн грн заборгованості по процентному доходу за облігаціями, 49,773 млн грн - пені за прострочення зобов'язань по виплаті, 7 млн грн інфляційних втрат і 3,157 млн грн 3% річних у зв'язку з простроченими зобов'язаннями за облігаціями.

Реклама:

Розгляд справи було призначено на 3 березня, однак на сьогодні рішення в Єдиному реєстрі ще не оприлюднено.

Пізніше "ЕСУ" подав зустрічний позов проти "Укрексімбанку" "про визнання недійсними пунктів договорів". Суд прийняв його до розгляду.

Як повідомлялося, 100% ТОВ "ЕСУ" володіє 92,79% акцій "Укртелекому". У 2013 році компанію придбав холдинг "СКМ" українського бізнесмена Ріната Ахметова.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: