МВФ бачить прогрес в роботі НБУ, але незадоволений боротьбою з корупцією

Четвер, 10 березня 2016, 15:47

Міжнародний валютний фонд відзначає прогрес в роботі Національного банку і незадоволений боротьбою з корупцією в країні.

Про це повідомив постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше в ході 12-ї інвестиційної конференції компанії Dragon Capital, передають Українські Новини.

"Я почав працювати на цій посаді в травні 2013 і можу сказати, що за цей час діалог з регулятором значно змінився в кращу сторону. Кожен раз, коли приходжу в НБУ, то бачу, що там щось змінюється постійно", - сказав він.

Ваше також відзначив значний прогрес у досягненні НБУ макрофінансової стабільності та енергетичному секторі.

Реклама:

"Бездефіцитний "Нафтогаз" - це велике досягнення", - зазначив він.

У той же час Ваше висловив незадоволеність тим, як влада бореться з корупцією.

"Є деякі речі, які не вкладаються в програму МВФ. Програма МВФ не може контролювати боротьбу з корупцією", - підкреслив представник фонду.

Також він зазначив, що в банківському секторі великою проблемою є той факт, що деякі власники банків використовують кошти клієнтів для своїх потреб, що є проявом корупції.

Як відомо, директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що МВФ буде складно допомагати Україні, якщо вона не боротиметься з корупцією.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що МВФ в разі зміни уряду в Україні візьме паузу в програмі розширеного фінансування EFF і продовжить її тільки при готовності нового уряду виконувати зобов'язання, взяті попередниками.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!