Україна на третину скоротила споживання енергетичного вугілля

Вівторок, 9 лютого 2016, 13:26

Україна скоротила споживання вугілля енергетичних марок на третину в 2015 році.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає "Інтерфакс-Україна".

"Теплова генерація зменшила виробництво на 35% , тобто попит на енергетичне вугілля протягом 2015 року також зменшився на 35% , з 38 млн тонн до 27 млн тонн. І на цей рік, на жаль, не очікуємо збільшення попиту", - сказав він під час слухань про проблеми вугільної галузі в Києві.

Демчишин повідомив, що в планах міністерства стимулювати попит на вугілля за рахунок збільшення експорту електроенергії.

Реклама:

Також міністр повідомив, що переведення 2-х блоків Зміївської ТЕС на вугілля марки Г надасть можливість збільшити його використання на 1,8 млн тонн на рік.

Міністр додав, що на сьогодні пропорції використання вугілля марок "А" (видобуваються на підконтрольних Україні територіях) і "Г" суттєво змістилися на користь останньої.

"Якщо пропорція вугілля марки "А" і "Г" в 2015 році становила приблизно 50% на 50%, то зараз ми змістилися до 65%, а в деяких випадках 70% марки "М", - сказав він.

За словами Демчишина, на сьогодні держшахти зберігають рівень доступних до виймання запасів вугілля, спостерігається навіть незначний ріст.

"Якщо до початку 2015 року у нас було 5 млн тонн готових до виймання запасів, то на сьогодні - 5,18 млн тонн", - сказав він.

Демчишин уточнив, то наразі держшахти мають дев'ять підготовлених лав, виїмка з яких досі ще не здійснюється.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: