Океанічний риболовецький флот України вперше за 19 років спрацював із прибутком

Понеділок, 8 лютого 2016, 20:42

В 2015 році океанічний риболовецький флот України отримав близько 19 млн гривень прибутку (715 тис доларів), з яких 9,5 млн грн дивіденди, що будуть сплачені Україні державною риболовецькою компанією.

Про це йдеться у прес-релізі Держрибагентства.

"Це є першим прибутком, що отримає держава від діяльності океанічного риболовецького флоту починаючи з 1997 року", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, отримання чистого прибутку стало можливим у зв’язку з повним погашенням боргу, що був сформований державними компаніями  в 90-х та 2000-х роках перед іноземними кредиторами.

Реклама:

"Отримання прибутку  від діяльності  рибопромислового флоту стало можливим завдяки відновленню  контролю та розблокуванню діяльності державної риболовецької компанії "Фішинг Компані" та  державного підприємства "Сервіс", що є власниками суден", - повідомив голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

За його словами, підприємства відновили отримання  фрахтових платежів, ставку  фрахту було піднято на майже 40% - до рівня ринкових, по одній із компаній було здійснено повне погашенням боргу.

Ковалів також наголосив, що з моменту підписання договору в 2004 року ставка фрахту переглядалася лише один раз і була збільшена на незначну суму.

"В процесі переговорів по ставкам, відбулися консультації з кількома провідними світовими брокерами, зокрема, датським Atlantic Shipping AS, North Sea Shipbrokers AS,  вони  допомогли підприємствам сформувати справедливу вартість",  - повідомив голова Держрибагентства.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!