"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Збиток ArcelorMittal наблизився до 8 мільярдів доларів

Неділя, 7 лютого 2016, 17:53

ArcelorMittal, найбільша сталеливарна компанія світу, зафіксувала чистий збиток у розмірі 7,9 млрд доларів за підсумками 2015 року, списавши вартість активів на 4,8 млрд доларів в результаті різкого падіння цін на залізну руду.

Про це йдеться в прес-релізі компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Чистий збиток без урахування разових факторів в минулому році становив 0,3 млрд доларів у порівнянні з скоригованим чистим прибутком в 0,4 млрд доларів в 2014 році.

"2015 рік був дуже складним для виробників сталі і гірничодобувної галузі. Незважаючи на збереження високого попиту на ключових для компанії ринках, ціни різко знизилися в минулому році в результаті надмірного виробництва в Китаї", - заявив головний виконавчий директор ArcelorMittal Лакшмі Міттал.

Реклама:

"Протягом року ми фокусувалися на реалізації серії заходів зі скорочення витрат і адаптації бізнесу до жорстких ринкових умов", - зазначив Міттал.

Компанія скоротила відвантаження стали в 2015 році на 0,6% - до 84,6 млн тонн, а також зменшила постачання залізної руди на 2%, до 62,4 млн тонн.

У повідомленні також наголошується, що компанія має намір розмістити акції на 3 млрд доларів до кінця першого півріччя 2016 року.

У п'ятницю ArcelorMittal повідомила також, що залучила 875 млн доларів від продажу 35% частки в компанії Gestamp її мажоритарному акціонерові - сім'ї Ріберас. Кошти від продажу частки в Gestamp будуть отримані ArcelorMittal протягом шести місяців.

Раніше повідомлялося, що мільярдер Лакшмі Міттал може продати свої активи в Казахстані, Україні та Південній Африці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: