У 2015 році уряд конфіскував лише 4 тисячі доларів у команди Януковича

П'ятниця, 5 лютого 2016, 13:55

У 2015 році українські правоохоронні органи конфіскували коштів та майна, які були привласнені корупціонерами, на суму 100 100 гривень.

Про це повідомляється у проекті #Точно, який веде видання "Радіо Свобода", з посиланням на Міністерство фінансів України, пише у своєму блозі на "УП" експерт Центру політичних студій та аналітики Гліб Каневський.

Як зазначається, планувалося, що сума мала бути в тисячі разів більшою і сягнути 1,5 мільярди гривень відповідно до закону "Про Держбюджет на 2015 рік".

Однак, як стверджують експерти, нинішня Генеральна прокуратура не справляється (чи не хоче?) зі складними міжнародними справами.

"Прикметно, що наведені суми, окрім репутаційних ризиків, несуть в собі стратегічний провал. Як роз'яснили в Міністерстві фінансів України на запит, довгоочікувані 1,5 мільярди гривень уряд планував витратити на підвищення обороноздатності держави та відновлення Донбасу",- йдеться у матеріалі.

До слова, вже цього року, уряд планує відбити в корупціонерів 7,7 мільярдів гривень.

За словами Каневського, у липні 2015 року на його запит заступник Генерального прокурора Давід Сакварелідзе повідомив, що закордоном заблоковано коштів та майна українських корупціонерів на суму близько 15 мільярдів гривень.

"Відповідно до законодавства, уже через 4 місяці має запрацювати новостворене Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. Тому сьогодні першочерговим антикорупційним завданням Президента, уряду, парламенту та експертів на 2016 рік є запуск його ефективної роботи", - зазначає Каневський.

Реклама:
 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: