ПИВОВАРСЬКИЙ І ПАВЛЕНКО ПОВЕРТАЮТЬСЯ. АБРОМАВИЧУС – НІ

Четвер, 4 лютого 2016, 21:51

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський і міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко відкликають свої заяви про відставку.

Про це вони заявили на екстреному засіданні Кабінету міністрів.

"Я розумію всю відповідальність за Україну. Я хочу публічно відкликати свою заяву про відставку при виконанні наступних принципів", - зазначив Павленко, якого фракція "Самопоміч" відкликала з міністерської посади в кінці січня.

Зокрема, він озвучив основні умови для продовження роботи в уряді.

Реклама:

"Перше - я проти деструктивного політичного тиску на процес здійснення реформ як з боку партії, так і з боку фракцій та окремих депутатів. Друге - я буду наполягати на завершенні усіх розпочатих процесів у сфері дерегуляції, реформи харчової безпеки, земельної реформи, прозорої аграрної приватизації, оновлення кадрового потенціалу та боротьби з економічною агресією з боку РФ,  так і продовження нашої успішної євроінтеграції на європейський ринок", - зазначив міністр.

Аналогічно вчинив і міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, який заявив про відставку ще 11 грудня минулого року.

"На сьогодні ми маємо ситуацію, коли заява Айвараса (Абромавичуса – ред.) створила унікальні можливості і запустила певні центробіжні сили. Як історик, я вважаю, що потрібно використати цю ситуацію на благо України і всіх українців. І сьогодні після довгої дискусії із своїми колегами я готовий заявити, що я відкличу свою заяву про звільнення за умов, коли будуть виконані ті принципи, про які щойно говорили мої колеги", - заявив він.

Пивоварський перерахував принципи, за яких він повернеться на посаду міністра.

"Перший принцип - це справедлива заробітна плата для державних службовців. Шановні колеги, ми повинні без ілюзії створити умови для боротьби з корупцією не на побутовому рівні, а на зовсім іншому рівні. Держслужбовці повинні отримувати справедливу зарплату", - заявив він.

Другим моментом Пивоварський назвав прозорі державні закупівлі, які повинні стати нормою.

"Я на "Укрзалізниці" запустив досить важливі процеси, що стосуються державних закупівель. Минулий рік було зекономлено мільярди гривень на держзакупівлях. Міністерство інфраструктури стало тестовим майданчиком для системи "Прозоро". Ми повинні закріпити принцип прозорих закупівель законодавчо, вийти з ілюзії і почати жити по-новому", - підсумував він.

Він зазначив, що якщо всі ці принципи будуть дотримані він готовий працювати далі у міністерстві.

Також про відкликання заяв про відставку повідомили міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі і міністр інформаційної політики Юрій Стець.

Разом з тим міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус, який заявив напередодні про відставку, повідомив, що не відкликатиме свою заяву назад.

"Я своє рішення не міняю, заяву не відкликаю. Все дуже добре обдумав і підписав останній документ ", - написав він у себе в Twitter.

Як повідомляється, Абромавичус в четвер зустрічався з міністрами і прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком та обговорив питання, пов'язані з його відставкою, але своє рішення не змінив.

На позачерговому засіданні Абромавичус був відсутній.

Як відомо, 3 лютого 2016 року міністр економічного розвитку і торговлі Абромавичус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки і активної протидії проведеним його командою реформ.

Міністр звинуватив народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенко у блокуванні роботи МЕРТ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: