"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Український стартап для домашніх тварин залучив 2,6 мільйона доларів

Середа, 3 лютого 2016, 18:38

Український стартап Petcube, який успішно продає свої гаджети для домашніх тварин, залучив новий раунд інвестицій у розмірі 2,6 млн доларів.

Про це пише AIN.ua.

Інвесторами стали Almaz Capital і AVentures Capital, які раніше вклали в стартап 1,1 млн доларів. Також в раунді взяв участь легендарний бізнес-інкубатор Y Combinator, в програму якого українці потрапили в якості резидентів.

Отримані кошти компанія планує витратити на розвиток дистрибуції по всьому світу і подальшу розробку продукту, глобальне масштабування і розширення команди. Також у компанії з'явилися новий директор з маркетингу (CMO) Вів'єн Лі і старший віце-президент з продажу Кріс Мадейрас.

Реклама:

Компанія також планує найближчим часом розширювати команду київського офісу.

"З отриманими інвестиціями, участю в престижній програмі Y Combinator і винятковими талантами в команді, у нас попереду надзвичайний шлях", - сказав CEO Petcube Ярослав Ажнюк.

"Ми зосереджені на розширенні мережі дистрибуції та прискоренні розвитку нових продуктів, які допоможуть покращити життя власників домашніх тварин і їхніх улюбленців", - додав він.

Нагадаємо, в березні 2015 року Petcube залучив 1,1 млн доларів від AVentures Capital і Almaz Capital, а партнер AVentures Capital Євген Сисоєв увійшов до ради директорів компанії. Після підняття нового раунду на рахунку стартапу сумарно 3,8 млн доларів венчурних грошей.

Ідея Petcube зародилася тоді, коли киянину Олександру Нескіну (CTO проекту) ні з ким було залишити вдома свою собаку Роккі. Без сумніву, зараз команда Petcube - один з найвідоміших у світі українських стартапів.

За 2013 рік роботи команда зуміла створити прототип робота, який грає з вихованцями лазерною указкою, стрімить відео з ними на смартфон і взагалі всіляко радує власників домашніх тварин. У тому ж році проект поставив рекорд на Kickstarter. А торік стартап оголосив про відправку першої партії готових девайсів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!