Директор безпеки "Нафтогазу": Аваков запропонував Коболєву відправити мене у відставку

Понеділок, 29 лютого 2016, 20:50

Директор департаменту з безпеки НАК "Нафтогаз Україна" Олександр Савченко заявив, що Глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував відправити його у відставку і призначити на його місце Костянтина Пожидаєва.

Про це ЕП розповів Директор департаменту з безпеки НАК "Нафтогаз Україна" Олександр Савченко.

"Близько місяця тому мені було сказано про те, що нібито Аваков пропонує голові НАК (Андрію Коболєва, - ред.) мене якось відправити у відставку і призначити когось іншого. Мене запросили і зі мною поговорили. Я сказав що подумаю. Потім все затихло, а нещодавно з'явилися чутки, що підписаний указ", - говорить Савченко.

За словами Савченка, для Пожидаєва ввели нову посаду - Директор корпоративної безпеки.

Реклама:

При цьому, Савченко стверджує, що Пожидаєв вже приходив в "Нафтогаз".

"Я, як начальник служби безпеки знаю, він (Костянтин Пожидаєв, - ред.) дійсно був сьогодні", - додає Савченко.

Як стверджує Савченко, сам він призначення про звільнення ще не бачив.

"Ходять чутки, що призначення є, але я його не бачив, його можуть від мене ховати.

Підписано - ні? Могли підписати і без мене однозначно - таке іноді допускається, щоб не було розголосу. У чому тут проблема? Один попрацював - попрацює інший", - говорить він.

На думку Савченко, Аваков на Кобалева не тисне безпосередньо.

"Те, що на нього тиснуть, я не думаю, що Аваков безпосередньо тисне - може через інших високопосадових осіб держави, вам краще знати. Тиск сам по собі - я ж не Айварас, щоб подати у відставку і сказати, що на мене тиснуть. Тиснуть на нього? За словами голови, так. А як воно є? Я не знаю", - каже Савченко.

Як сьогодні повідомлялося, новим керівником корпоративної безпеки НАК "Нафтогаз України" призначено Костянтина Пожидаєва.

За словами джерел ЕП, Пожидаєв є радником міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

"З 2005 по 2007 рік Пожидаєв керував безпекою в ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова, з 2007 по 2011 він керував УБОЗ Донецької області. З 2011 був начальником УВС Кіровоградської області, перед захопленням Донецька керував УВС Донецької області", - розповів співрозмовник.

11 серпня 2014 Олександр Савченко був обраний головою Наглядової ради ПАТ "Укртранснафта", і займав на той момент посаду директора департаменту економічної безпеки та управління ризиками НАК "Нафтогаз України".

У минулому році, бізнесмен і колишній голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський назвав Савченко людиною покійного народного депутата від групи "Воля народу" Ігоря Єремєєва.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: