Путін задумав обійти санкції за допомогою західних банків - ЗМІ

Неділя, 28 лютого 2016, 13:48

Москва планує обійти санкції, які ввели проти неї Європа та США два роки тому.

Про це пише Inosmi з посиланням на німецьке видання Die Welt.

Як повідомляється, Кремль збирається випустити позику на три мільярди доларів з терміном погашення в десять років.

Для цього Росія має намір скористатися послугами як китайських, так і європейських і американських банків, підкреслює видання.

Реклама:

"Путін заманює в свої "тенета" гігантів з Уолл-Стріт", - пише Die Welt.

Якщо розмістити позики вдасться, для Заходу це буде ударом, запевняє німецька газета.

Санкції не забороняють банкам брати участь в аукціонах за позиками - вони мають право давати Росії позики, тому що в списку санкцій знаходиться не сама держава, а окремі підприємства.

Однак, таким чином Путін може залучити долари в країну, а потім передати їх тим фірмам, які знаходяться під санкціями, пояснює видання.

Незважаючи на всі застереження з Вашингтона, інвестиційні банки в даний час розглядають російську пропозицію, відзначають автори.

Як стверджує Die Welt, "для ЄС і США це було б політичним фіаско".

Західні банки, які допомагають фінансувати російську державу - "фатальний сигнал", вважають кореспонденти видання.

Якщо Росії дійсно вдасться за допомогою такого обхідного маневру залучити в країну кошти, санкції стануть фактично безглуздими, відзначається в статті. Ніякого економічного тиску на Росію у Заходу не залишиться.

Крім того, удача цієї затії показала б, що заради довгострокової співпраці з Москвою банки готові ризикнути накликати на себе незадоволення американського уряду.

Як повідомляється в статті, у Вашингтоні до цієї ініціативи Росії ставляться дуже серйозно. Уряд застерігає американські банки від укладення угод з Москвою і надання їй позик.

Однак багато банків, керуючись діловими перспективами, схиляються до того, щоб підтримати позицію Росії. Тим часом, міністерство фінансів в Москві заявило про те, що випуск позики буде здійснюватися незалежно від американських застережень.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!