Кабмін схвалив реструктуризацію боргу "Укравтодору" перед "Сітібанком"

Середа, 24 лютого 2016, 19:41

24 лютого за пропозиції Міністерства фінансів, Кабінет міністрів прийняв постанову, яка визначає умови реструктуризації гарантованого державою кредитного договору, укладеного банком "Сітібанк" з Державним агентством автомобільних доріг України.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів.

"Наразі Міністерству фінансів та "Укравтодору" вдалось досягти порозуміння з банком "Сітібанк" щодо реструктуризації непогашеного залишку кредиту в сумі 41,5 млн доларів", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, прийнята постанова "Про здійснення правочинів з гарантованим державою боргом" є продовженням роботи щодо реструктуризації зовнішнього комерційного боргу "Укравтодору".

Реклама:

Згідно з ухваленою Кабміном постановою, Мінфіну дозволено здійснити правочини шляхом заміни існуючого позичальника за кредитом з одночасним обміном кредиту на додатково випущені та розміщені облігації зовнішніх державних позик 2015 року з доходністю 7,75% і датою погашення 1 вересня 2019 року в сумі 31,6 млн доларів та додатково випущені і розміщені державні деривативи на сукупну умовну суму 10,4 млн доларів.

Як повідомлялося, 12 лютого вже було проведено успішну реструктуризації боргу "Укравтодору та державного підприємства "Конструкторське бюро "Південне" ім. М.К. Янгеля" перед АТ "Сбєрбанк Росії" на загальну суму понад 360 млн доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: