"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ розширив страхові можливості банків

Понеділок, 15 лютого 2016, 12:54

Нацбанк ввів можливість страхування банками обсягу готівки та інших цінностей, що є у сховищах фінустанов, а також утричі збільшив ліміти цінностей в автоматизованих і напівавтоматизованих АТМ-системах на неізольованих робочих місцях касирів - до 600 мінімальних зарплат.

Про це йдеться у повідомленні регулятора, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, банк може перевищити максимально допустимий обсяг цінностей у сховищі в разі складання зі страховою компанією договору на їх страхування.

При цьому максимальний обсяг цінностей, який є у сховищі, не повинен перевищувати обсяг цінностей, встановлений договором страхування.

Постанова також спрощує процедуру вибору банком виду охорони залежно від обсягу цінностей. Відтепер банк вибирає вид охорони залежно від того, чи перевищує обсяг цінностей 4 тисяч мінімальних розмірів заробітних плат, тоді як раніше було чотири рівні градації критерію.

Реклама:

"Встановлення відкритих правил щодо організації захисту приміщень банків і введення системи страхування готівки й цінностей є черговим кроком регулятора до наближення нормативно-правових актів до європейських норм", - наголошується в повідомленні регулятора.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!