У Росії "у відповідь" почали блокувати українські вантажівки

Неділя, 14 лютого 2016, 16:41

У Брянській області 14 лютого почали блокувати рух українських вантажівок: близько 30 машин з українськими номерами були затримані і відправлені на стоянки.

Про це повідомляє радіостанція "Говорит Москва" з посиланням на директора брянської транспортної компанії "Ространс" Миколи Саврухіна.

Повідомляється, що блокувати рух українським далекобійникам почали у відповідь на акцію з блокування російських фур у декількох областях України.

У поліції ситуацію у Брянській області не коментують. Як повідомляє Дождь, директор "Ространса" коментувати ситуацію також відмовився.

Реклама:

Як відомо, з 4 січня 2016 року РФ запровадила повну заборону на транзит товарів з України через свою територію. 

1 лютого Росія призупинила рух вантажоперевезень з Польщею, через що російські далекобійники прямують у країни Євросоюзу через Україну.

12 лютого на Волині, Прикарпатті та Закарпатті активісти блокували проїзд російським вантажівкам, які прямують з Білорусі територією України.

Безстрокову акцію з блокування в'їзду в Україну вантажних автомобілів з російськими номерами і товарами 13 лютому почали у Житомирській області на пропускному пункті "Виступовичі".

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров підтримав громадянську ініціативу активістів, які блокують транзит російських фур на території Закарпатської, Львівської, Волинської, Івано-Франківської, Чернівецької, Вінницької та Житомирської областей.

На його думку, необхідно провести переговори з активістами громадянського суспільства Білорусі, Латвії, Литви, Естонії про організацію ними подібних акцій на територіях своїх держав.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: