"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

JKX дозволила Коломойському впливати на зміну ради директорів

П'ятниця, 12 лютого 2016, 15:05

Нафтогазова компанія JKX зняла обмеження, раніше накладені на компанії Eclairs Group Ltd і Glengary Overseas Ltd, підконтрольні бізнесменам Ігорю Коломойському, Геннадію Боголюбову й Олександру Жукову, в частині голосування цих акціонерів.

Про це повідомила JKX на сайті Лондонської фондової біржі.

Компанія також відмовиться від судових позовів з питань обмежень Eclairs і Glengary.

Як відомо, 25 січня рада директорів JKX Oil & Gas сповістила власника 27,47% своїх акцій Eclairs Group Limited і власника 11,42% акцій Glengary Overseas Limited про обмеження права голосу на зборах акціонерів.

Реклама:

Як повідомлялося, акціонери JKX на зборах 28 січня змінили раду директорів.

Старий менеджмент компанії намагався обмежити право найбільших акціонерів - Eclairs Group і Glengary Overseas на голосування, але суд дозволив їм взяти участь в голосуванні 28 січня.

Найбільшими акціонерами компанії є Eclairs Group Коломойського і Боголюбова - 27,54% акцій, Glengary Overseas Limited Жукова - 11,45% акцій. Крім того, російська Proxima Capital Group володіє 19,92% акцій JKX.

JKX Oil&Gas стала однією з перших у світі, хто інвестував у приватний газо- і нафтовидобуток в Україні. Вона працює через 100% дочку "Полтавська газонафтова компанія", яка веде видобуток на шести родовищах у Полтавській області.

У 2015 році JKX Oil&Gas Plc ініціювала арбітражний розгляд проти України через підвищення ренти на видобуток.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: