Кабмін дозволив "Укргазбанку" продати "Кернелу" борги "Креативу"

Четвер, 11 лютого 2016, 20:00

Кабінет Міністрів дозволив державному Укргазбанку продати підприємству з агрокомпанії "Кернел Груп" права вимоги по кредиту приватного акціонерного товариства "Креатив" за 95,753 мільйонів доларів.

Про це, з посиланням на відповідне розпорядження прийняте на засіданні уряду в четверг, передають "Українські новини".

Розпорядження було погоджено Національним банком. Заставою по кредиту виступав виробничий комплекс з виробництва соняшникової олії в Кіровограді вартістю 36 млн доларів.

Початкова ціна продажу складає 95,753 млн доларів (кредит - 86 млн доларів і відсотки по кредиту). Даний кредит на 86 млн доларів не обслуговувався "Креативом" з травня 2015 року.

Реклама:

Укргазбанк вирішив провести конкурс з продажу прав вимоги за цим кредитом. За результатами конкурсу було затверджено наказ про продаж за номінальною вартістю за 95,8 млн доларів прав вимоги по кредиту.

Одне з підприємств групи "Кернел" - "Зерновий термінал" - було визначено переможцем.

Як повідомляли "Українські новини", Національний банк стурбований загальною заборгованістю ПрАТ "Креатив" перед українськими та міжнародними банками в розмірі 630 млн доларів.

Нагадаємо, що Господарський суд Києва заарештував 380,712 млн грн ПАТ "Креатив" за позовом ВТБ Банку.

Група "Креатив" - один з найбільших переробників сільськогосподарської продукції в Україні, який займається виробництвом жирів і маргаринів, соняшникової олії і шроту, соєвого шроту та олії, біопаливних пеллет, а також сільським господарством - рослинництвом і тваринництвом.

До серпня 2015 компанія належала Станіславу Берьозкіну і Юрію Давидову. У серпні компанія була виставлена на продаж через борги - станом на кінець березня 2015 борг групи становив 605 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: