"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ExxonMobil і BP закінчили судовий спір тривалістю 80 років

Середа, 10 лютого 2016, 16:38

ExxonMobil і BP уклали угоду, яка дозволить Exxon використовувати марку Esso для своєї мережі автозаправок в 15 штатах.

Про це пише РБК.

Заборона для Exxon на використання цієї назви в ряді штатів діяла з 1930 років. Угоду між ExxonMobil і BP зафіксував Федеральний суд Міссурі, повідомляє портал Law 360.

Сторони домовилися припинити суперечку з приводу назви Esso, після того як в грудні 2015 року ExxonMobil звернулася до суду з проханням зняти заборону на використання назви Esso для заправних станцій в 15 штатах: Колорадо, Іллінойсі, Індіані, Айові, Канзасі, Мічигані, Міннесоті. Міссурі, Монтані, Небрасці, Північній і Південній Дакоті, Оклахомі, Вісконсині і Вайомінгу.

Реклама:

Судова заборона на використання назви Esso була введена в 1937 році. У 1911 році компанія Standard Oil була розділена на кілька дрібніших компаній, серед яких була Jersey Standard - колишнє відділення Standard Oil в Нью-Джерсі.

Компанія продавала свою продукцію під маркою Esso. Проте, ще один "осколок" Standard Oil - компанія Standard of Indiana - використовувала схожий за звучанням бренд - S.O., при цьому кольорова гамма двох брендів збігалася.

Коли Jersey Standard в 1935 році почала спробу відкрити заправні станції в Міссурі, Standard of Indiana подала в суд, який через два роки став на бік позивача. Згодом заборона поширилася на інші штати, в яких діяли заправки Standard of Indiana.

У 1963 році Jersey Standard намагалася домогтися зняття заборони, проте безуспішно. У 1966 році дослідження показували, що до 49% водіїв були б "збиті з пантелику", якби бренд Esso прийшов в ті штати, де його використання було заборонено.

З тих пір Standard of Indiana змінила назву на Amoco, а в кінці 1990-х років злилася з BP. У дослідженні ExxonMobil, результати якого компанія представила при зверненні до суду, ні у одного з 400 опитаних не виникло асоціацій між брендом Esso і BP.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: