"Укрнафта" знизила видобуток нафти й газу

Середа, 10 лютого 2016, 15:09

ПАТ "Укрнафта" у 2015 році знизила видобуток нафти й газу.

Як зазначається, видобуток нафти й газового конденсату склав 1,671 млн тонн, що на 11,5% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Видобуток газу становив 1,502 млрд метрів кубічних, що на 13,5% менше, ніж за аналогічний період у 2014 році.

Як зазначили в компанії, основна причина зниження обсягів видобутку полягає у природному спаді продуктивності родовищ, який минулого року супроводжувався ще й низьким рівнем інвестицій у буріння нових свердловин і у проведення капітальних ремонтів.

Реклама:

Загальна сума інвестицій у 2015 році становила 550 млн грн, йдеться у повідомленні.

"2015 рік був складним для нафтогазової галузі в усьому світі. Значне падіння цін на нафту призвело до нестабільності і, як наслідок, зменшення програм інвестування.  "Укрнафта" не могла виділятиме достатньо коштів, щоб зупинити природний спад видобутку. Однак зменшення операційного бюджету на 2016 рік перебуває на стадії перегляду. Остаточна сума інвестицій у 2016 році стане зрозумілою тільки після того, як Наглядова рада затвердить бюджет", – зазначив голова правління Марк Роллінс.

Крім того, в компанії зазначили, що попередньо в "стресовому" бюджеті "Укрнафта" на 2016 рік передбачено інвестування в розмірі 1,3 млрд грн, що дозволить ввести в експлуатацію ряд нових свердловин, а також підтримати продуктивність існуючих.

Економічна правда            

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!