Роллінз: "Укрнафту" підштовхують до банкрутства через Коломойського

Середа, 10 лютого 2016, 12:43

Глава "Укрнафти" Марк Роллінз запевняє, що якщо компанію позбавлять ліцензії на видобуток природних ресурсів вона збанкрутує.

Про це він заявив в інтерв'ю "ЕП".

"На цей рахунок у мене дуже принципова позиція, яку я озвучив на засіданні в Кабміні. Я сказав, що у них, безумовно, є право відкликати мої ліцензії, тому що я дійсно спізнююся з виплатою податків. Але що трапиться після відкликання ліцензій? Давайте оцінимо, що насправді станеться в цьому випадку", - розповів Роллінз.

За його словами, якщо уряд відкличе ліцензії, згідно із законом він зобов'язаний буде зупинити виробництво.

Реклама:

"Добре, ми припинимо виробництво нафти в Україні. Хтось інший може взяти на себе цю роль і відновити виробництво? Ні. "Укрнафті" належать всі бурові вишки, свердловини, все обладнання, вся логістика. "Укрнафті" належить все. Але компанія збанкрутує, так як у нас не буде доходів", - уточнив глава компанії.

Крім того, Роллінз зазначив, що після процедури позбавлення лецензіі ще років двадцять триватиме судовий розгляд з приводу банкрутства "Укрнафти".

"За цей час ніхто не добуде ні краплі нафти або газу зі свердловин "Укрнафти". І це буде катастрофою. Мені доведеться звільнити двадцять сім тисяч чоловік, так як у нас не буде доходів. І всі ці люди опиняться на вулиці без зарплати. Також відбудеться екологічна катастрофа. Тому від держави мені потрібна підтримка, а не малокорисні ідеї", - зазначив він.

На думку Роллінза на сьогодні існують люди, яким просто хочеться покарати Коломойського.

"Але це дія на шкоду власним інтересам. Все одно, що прострелити собі ногу. Це марно і не допоможе уряду, і тим більше "Укрнафті". Навіщо знецінювати бізнес держави? До речі, нафта, яку ми не виробимо, доведеться імпортувати, найімовірніше всього з Росії. І платити за неї треба буде більш високу ціну. Це абсолютно неприйнятно" , - коментує глава "Укрнафти".

Роллінз впевнений, що в інтересах України підтримувати сектор переробки нафти.

"У світі дуже мало країн, які на 100% залежать від імпортованого продукту", - підсумував він.

Як відомо, у третьому кварталі 2015 року ПАО "Укрнафта" не в повному обсязі виконала свої податкові зобов’язання, недоплативши до бюджету 23,4 млн гривень.

Нагадаємо, в серпні 2015 року "Укрнафта" підписала з ДФС угоду про реструктуризацію боргу під 36% річних.

У жовтні глава ДФС Роман Насіров повідомив про розірвання угодипро реструктуризацію боргу "Укрнафти".

22 жовтня керівництво та представники "Укрнафти" не прийшли на розширену колегію щодо вирішення проблем стосовно податкової заборгованості компанії.

Після цього ДФС описала майно, включаючи нерухомість, газопереробні заводи, свердловини і товарну продукцію компанії "Укрнафта" на суму 9,278 млрд гривень в рамках стягнення заборгованості за податковими зобов'язаннями.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: