"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна хоче відновити переговори з Росією щодо "боргу Януковича"

Вівторок, 5 січня 2016, 15:34

Україна знову заявляє про готовність вести переговори з Росією про реструктуризацію єврооблігацій на суму 3 мільярди доларів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства фінансів.

"Незважаючи на будь-які юридичні дії, і без упередженості щодо боргових зобов'язань як такових, Україна, як і раніше, готова сумлінно вести переговори з Росією за погодженням реструктуризації єврооблігацій із погашенням у грудні 2015", - сказано в ньому.

При цьому Міністерство фінансів прийняло до уваги рішення Російської Федерації ініціювати судовий процес проти України.

Реклама:

"Україна готова захищати себе від будь-яких претензій, які можуть бути висловлені проти неї, і впевнена, що при будь-яких обставинах, вона зробить це успішно", - вважають у Мінфіні.

Як наголошується, Україна жалкує, що Росія відмовилася від участі в операції обміну боргу, на яку погодилися всі інші власники українських облігацій.

Як повідомлялося, Мінфін Росії ініціював судову суперечку з Україною по її боргу перед РФ на 3 млрд доларів.

В жовтні утримувачі 13 з 14 випусків єврооблігацій України на загальну суму 14,36 млрд доларів і 600 млн доларів підтримали їх реструктуризацію.

Згоди не було отримано тільки по "російських" євробондах.

РФ відмовилася обговорювати реструктуризацію на загальних умовах, наполягаючи на суверенному, а не комерційнму характері боргу. МВФ підтвердив, що цей борг є суверенним, однак Київ заявив, що Москва не отримає кращих умов, ніж інші кредитори, а інакше готовий до судових спорів.

Арсеній Яценюк 29 грудня повідомив, що уряд виділить кошти на послуги юристів для участі в судовому процесі проти Росії щодо цього боргу.

Нагадаємо, міністр фінансів України Наталія Яресько очікує продовження переговорів із російською стороною щодо випущених у грудні 2013 року єврооблігацій на 3 млрд доларів, термін погашення яких настав 20 грудня 2015 року, на початку 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: