Завдяки Prozorro на медичних тендерах зекономлено майже 16 мільйонів - МЕРТ

Понеділок, 4 січня 2016, 20:03

Завдяки системі електронних державних закупівель Prozorro на медичних тендерах вдалося зекономити понад 16%, або майже 11 млн гривень.

Про це на своїй сторінці в Fcebook написав заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

"Понад 10% усіх закупівельників в пілотному проекті - це медичні заклади, вони вже завершили майже 2200 тендерів на 42,4 млн гривень, ще 1000 тендерів на 25 млн гривень на стадії підписання контракту. Економія становила понад 16% від планової суми закупівель (майже 11 млн гривень)", - написав він.

 

"З точки зору економії дуже цікавий приклад - Київська міська клінічна лікарня №17, яка планувала придбати 740 кг перекису водню за 135 гривень за кг. Завдяки Prozorro ціна становила - 25 гривень за кг (81% економії)", - зазначив заступник міністра.

Реклама:

Він також повідомив, що Полтавський обласний клінічний онкологічний диспансер заощадив 33% від майже 200 тисяч гривень на закупівлі 191 штуки препарату Циспластин.

"Завдяки Prozorro диспансер зможе забезпечити своїх пацієнтів безкоштовною хіміотерапією на додатковий місяць. Це не тільки врятовані гроші платників податків, але і врятовані життя", - підсумував Нефьодов.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: