ЄБРР допоможе Львову розпочати виробництво біогазу

П'ятниця, 29 січня 2016, 18:07

ЄБРР, Північна екологічна фінансова корпорація і Східноєвропейське партнерство у сфері енергоефективності та екології надають Львову пакет фінансування в розмірі 27,5 млн євро для покращення послуг з очищення стічних вод у місті.

Про це йдеться у повідомленні ЄБРР.

Як наголошується, новий проект дозволить комунальному підприємству "Львівводоканал" реконструювати і модернізувати інфраструктуру очищення стічних вод і встановити потужності для виробництва біогазу та когенерації. В результаті реалізації проекту очікується значна економія енергії та підвищення якості послуг.

"Фінансування для проекту включає в себе кредит банку на суму до 15 млн євро, кредит НЕФКО на суму 5 млн євро, а також до 7,5 млн євро у формі інвестиційного гранту Східноєвропейського партнерства у сфері енергоефективності, основним донором якого є Європейський Союз", - йдеться у повідомленні.

Реклама:
натиснути для збільшення 

Згідно з повідомленням, ці кошти будуть використані для значного підвищення ефективності та екологічних показників комунального підприємства, яке експлуатує мережу водопостачання протяжністю тисячу км разом з очисними спорудами і надає послуги 760 тисячам абонентів, включаючи населення та промислові підприємства.

"Інвестиційна програма дозволить "Львівводоканалу" встановити теплоелектростанцію, яка функціонуватиме на біогазі стічних вод і виробляти до 39 400 МВтг електроенергії на рік, що забезпечить істотну економію енергії для компанії", - повідомляє прес-служба банку.

"Також вона дозволить домогтися скорочення викидів парникових газів приблизно на 128,6 тисяч тонн в еквіваленті CO₂. Позитивний вплив на екологію міста і регіону також забезпечить установка пісковловлювачів і станції хімічного осадження, які повинні поліпшити очищення стічних вод у Львові та скоротити викиди в р. Полтву", - йдеться у повідомленні.

У прес-релізі також наголошується, що необхідну для виконання техніко-економічного обґрунтування і передінвестіціонного екологічного дослідження технічну допомогу надало Шведське агентство міжнародного співробітництва у сфері розвитку.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україну. Станом на 1 січня 2016 року банк взяв на себе зобов'язання щодо надання близько 12 млрд євро в рамках 355 проектів по всій країні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: