"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Міненерго обіцяють погасити борги перед шахтарями до березня

П'ятниця, 29 січня 2016, 15:36

Основна сума заборгованості із заробітної плати шахтарям за листопад-грудень 2015 року буде виплачена в лютому.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин під час години запитань до уряду у Верховній раді, передає ЛІГА.net.

Міністр зазначив, що в бюджеті України на 2016 рік заплановано близько 500 млн гривень на погашення заборгованість по заробітній платі шахтарям за 2015 рік, 50 млн з яких вже були використані в січні цього року.

"Я переконаний, що заборгованість, яка на 1 січня накопичилася за листопад-грудень 2015 року в розмірі близько 500 млн гривень, буде погашена. Навіть якщо будуть певні складнощі з ліквідністю, це відбудеться в лютому, в крайньому випадку - в березні", - зазначив міністр.

Реклама:

За словами Демчишина, міністерство вживає всіх заходів, щоб не допустити збільшення заборгованості з зарплати шахтарів.

Нагадаємо, 13 січня 2016 року Кабінет міністрів затвердив порядок використання бюджетних коштів на поповнення оборотних коштів або збільшення статутного фонду вугледобувних підприємств для погашення заборгованості з зарплати шахтарям.

Виділені кошти в сумі 500 млн гривень повинні пройти всі необхідні процедури і будуть спрямовані на погашення заборгованості по заробітній платі шахтарям за 2015 рік.

За словами Демчишина, держпідтримка галузі в 2015 році скоротилося більш ніж у п'ять разів і була в розмірі 900 млн гривень при порівняльній сумі минулого 2014 року в 5 млрд гривень.

За даними Міненерго, щомісячні збитки державних шахт після кардинального зниження дотацій з держбюджету в 2015 році становили близько 250 млн гривень. У грудні міністр Володимир Демчишин повідомив, що заборгованість з зарплат шахтарям становить 650 млн гривень.

Як відомо, раніше шахтарі декількох шахт на Львівщині оголосили страйк через невиплату зарплат.

Голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець повідомляв про намір шахтарів 12 січня перекрити пункти пропуску на польському кордоні, щоб привернути увагу до невиплат зарплат. За його словами, заборгованість за листопад становить 78%, за грудень – 100%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: