Роллінс покриває оборудки екс-керівництва "Укрнафти" - Пасішник

Понеділок, 25 січня 2016, 19:07

Голова ПАТ "Укрнафта" Марк Роллінс затягуючи з поверненням дебіторської заборгованості, фактично покриває оборудки екс-керівництва підприємства.

Про це заявив виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник на своїй сторінці у Facebook.

Пасішник повідомив, про результати наради в Кабміні щодо погашення податкового боргу ПАТ "Укрнафта".

Він нагадав, що Державна фіскальна служба та "Нафтогаз" письмово звернулися до Роллінса з пропозицією надання реальної допомоги з повернення наявної дебіторської заборгованості перед "Укрнафтою" з боку підприємств групи "Приват".

Реклама:

За його словами, найбільші боржники - ПАТ Укртатнафта, ПАТ Нікопольскій завод феросплавів, ПАТ "Запоріжський феросплавний завод", ПАТ "Марганецький ГЗК", ПАТ "ДніпроАзот", ПАТ "Карпатське управління геофізичних робіт", ТОВ "Котлас" тощо.

"Але, станом на сьогодні, відповіді на ці пропозиції допомоги, ні "Нафтогаз", ані ДФС від голови "крнафти" не отримали", - повідомив Пасішник.

"Це може свідчити тільки про те, що чинний керівник фактично покриває здійснені оборудки екс-керівництва "Укрнафти", яке й надалі фактично продовжує управляти компанією (екс-член правління Володимир Пустоваров, головний бухгалтер Наталія Доліна, начальник юридичного управління В'ячеслав Карташов)", - заявив він.

Виконавчий директор "Нафтогазу" зазначив, що позиція державних органів залишається незмінною - негайне повернення штучно створеної дебіторської заборгованості і погашення цими коштами 10 мільярдів податкового боргу перед державою.

"В той же час, стало достеменно відомо, що новопризначений головний фінансовий директор "Укрнафти" Ірина Євець фактично позбавлена будь-якого доступу до оперативної фінансової та бухгалтерської інформації з боку головного бухгалтера Доліної", - наголосив Пасішник.

"Також, джерела в "Укрнафті" повідомляють про відсутність сьогодні на робочому місці голови правління Марка Роллінса у зв'язку з його відсутністю в Україні", - повідомив він.

Як повідомлялося, загальна сума боргу станом на 1 січня 2016 рокустановить понад 10,2 млрд гривень . Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ та податку на прибуток.

При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: